Kako je prodala dionica HT?

Kako je prodala dionica HT?

Tijekom tog IPO-a hrvatska Vlada prodala je 32,5 posto dionica HT-a (25 posto je bilo hrvatskim građanima, a 7,5 posto institucionalnim investitorima).

Kako je cijena dionice HT-a u javnoj ponudi?

Dionice HT-a u javnoj ponudi prodavat će se po cijeni od 265 kuna, a prosječna visina paketa iznosit će 15.100 kuna, odlučila je Vlada. Zbog velikog zanimanja dionički paketi koje su građani upisali uz pravo prvenstva, umanjit će se za oko 53 do 54 posto, najavio je nakon sjednice potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Kako su dioničari u HT-u?

Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata drži 7 posto dionica, dok država Hrvatska odnosno Centar za restrukturiranje i prodaju ima 3,5 posto dionica, a na lanjskoj glavnoj skupštini HT-a čuo se i podatak da HT ima ukupno oko 210 tisuća dioničara.

Kako su kupovali dionice HT-a?

Dionice HT-a tada je kupilo više od 358 tisuća hrvatskih državljana koji su mogli kupiti najviše 63 dionica (tzv. osnovni paket) za što su izdvojili 16.695 kuna, jer je cijena po kojoj su je, prema odluci Vlade, kupovali bila 265 kuna.

Kako su bili mali dioničari HT-a?

Hrvatski državljani su malim dioničarima HT-a većinom postajali u jesen 2007. nakon provedene inicijalne javne ponude (IPO) dionica te najveće telekom kompanije u Hrvatskoj koja je ujedno bila i prva takve vrste na hrvatskom tržištu kapitala.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top